Моята количка
Безплатна доставка за България при покупка над 100 лв

Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин naturelcosmetics.eu за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта naturelcosmetics.eu  cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът naturelcosmetics.eu, който е собственост на НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът naturelcosmetics.eu, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД е българска фирма с ЕИК: 203696554,  със седалище в град Казанлък, ул. Стоян Янъков 1, което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на елктронния магазин naturelcosmetics.eu  е напълно свободно и достъпно на територията на България.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин naturelcosmetics.eu, е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина.

2.3. В електронния магазин naturelcosmetics.eu  на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на naturelcosmetics.eu да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

2.4. Всички посочени на сайта цени са крайни.

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.3. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.4. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока, поръчката може да бъде анулирана.

3.5. Поръчки в електронния магазин naturelcosmetics.eu; се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин naturelcosmetics.eu е:

От понеделник до петък от 08:00 до 16:30 часа.

Почивни дни: събота и неделя

3.7. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират.

3.8. Продавачът може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. След като в naturelcosmetics.eu постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

4.2. След като поръчката е предадена на Куриер за доставка Потребителя получава имейл, че стоката е изпратена.

4.3. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен).

4.4. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

4.5. Цените за доставка са фиксирани и посочени в най – доланата част на naturelcosmetics.eu.

5. ПЛАЩАНЕ

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два отделни начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

5.1.1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката;

5.1.2. С кредитна или дебитна карта;

5.2. За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

6. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

6.1. Цялата информация, публикувана в сайта naturelcosmetics.eu, е собственост на НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин naturelcosmetics.eu

6.2. Забранява се копирането на текстове от naturelcosmetics.eu и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за органична козметика naturelcosmetics.eu ”, като онлайн магазин за органична козметика naturelcosmetics.euследва да бъде линк към naturelcosmetics.eu;

7. ОТГОВОРНОСТ

7.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката.
7.2. НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

8. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

8.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

8.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време, чрез изпращане на имейл до НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

8.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

8.4. НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

8.5. НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД  включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки.

9. ОБРАТНА ВРЪЗКА

12.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД , за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл през контакт формата в сайта или чрез обаждане на телефонен номер +359 887 841730.

12.2. НАТУРЕЛ КОЗМЕТИКС ООД  е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

© Naturelcosmetics.eu Shural