Моята количка

Как да изберем правилния крем за лице

Как да изберем правилния крем за лице
3 August, 2022

Кремът за лице е кралят на грижата за кожата. Той е най-популярното козметично и разкрасително средство от древни времена. В нашето съвремие козметичната наука е доста напреднала и вече разполагаме с голям избор от различни марки, съставки, формули и предназначения.

Защо да използваме крем за лице

Употребата на крем за лице е основна стъпка от цялостната грижа за кожата. Той поддържа оптималната влага и еластичността на кожата, което способства за предотвратяване появата на бръчки и фини линии. Основната функция на кремовете за лице е да действат като защитна бариера за кожата и да подобрят нейното състояние. Техните свойства не се изчерпват дотук – днес можем да си изберем крем, който да таргетира специфичен проблем: пигментация, зачервяване, възпаления и други кожни несъвършенства.

Как да изберем подходящия крем за нас

Най-важният фактор, който има значение за избор на подходящ крем за нас, е типът на нашата кожа. Типовете кожа са общо 5 на брой: нормална, суха, мазна, комбинирана и чувствителна. Всеки тип има своите специфични изисквания, затова е важно да познаваме нашата кожа.

Повече за типовете кожа, можете да научите в предишната ни статия.

Подходящи кремове за лице според типа кожа

 • нормална кожа

  Нормалната кожа е най-лесна за поддържане, затова й осигурете добър хидратиращ крем с подхранващ кожата състав.

 • суха кожа

  При сухата кожа хидратацията е най-слабата й страна. Заложете на по-мазен крем с дълбокохидратиращи свойства. Богатите кремове , съдържащи голяма концентрация на масла с висока плътност са подходящи за този тип кожа, защото възвръщат нейния блясък, мекота и еластичност.

 • мазна кожа

  Мазната кожа се нуждае от балансиране на омазняването. Идеалният крем за мазна кожа е лек, но хидратиращ и с матиращо действие.

 • чувствителна кожа

  Чувствителната кожа изисква много внимателна грижа и подбор на продукти. Изберете крем за лице, който съдържа успокояващи съставки и намалява зачервяванията и дискомфорта, характерни за този тип кожа.

 • зряла кожа

  Макар зрялата кожа да не се квалифицира официално като тип, тя също се нуждае от специална грижа. За нея изберете по-плътен крем за лице, който да има противостареещо, подхранващо и озаряващо действие.

БОНУС: 3 съвета за извличане на максимална полза от крема ни за лице

1. Използвайте повече от един крем за лице (ако е необходимо)

Дерматолозите препоръчват да използваме хидратиращ крем и при необходимост крем, който таргетира даден проблем . Хидратиращият крем е основна стъпка за всеки тип кожа и може да се използва сутрин и вечер. Ако кожата ви страда от различни несъвършенства или се нуждае от допълнителна грижа, изберете крем с подходящите възстановяващи и лечебни съставки за дадения проблем.

2. Нанасяйте крема на влажна кожа

Нанасяйте крема си за лице, докато кожата ви е влажна. Най-подходящото време за нанасяне на крема е няколко минути след баня или душ. Можете да напръскате лицето си и с флорална вода и веднага след това да сложите от крема за лице. Когато нанасяме крем на влажна кожа, той по-добре задържа влагата в нея. Този съвет е особено полезен, ако кожата ви е по-суха и трудно поддържате нейната хидратация.

3. Внимавайте за състава на крема

Разнообразието на кремове за лице на пазара е огромно. Образовайте се относно вредните козметични съставки и винаги проверявайте етикета на продуктите, които купувате. Случва се продукт, който се предлага, например, за суха кожа да съдържа изсушаващи за кожата съставки или такъв за мазна кожа да е със състав, който би повишил производството на себум.

Съветваме ви да подбирате кремове за лице, които са с качествен и натурален състав, ясно описан на техния етикет. Кремовете за лице на Натурел съчетават най-качествените органични от най-висок хранителен клас масла в комбинация с най-ефективните и модерни съставки в козметичната индустрия.

Добавяне на коментар

Трябва да влезете, за да добавите коментар. Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате за такъв. Регистрацията е безплатна!

© Naturelcosmetics.eu Shural