Моята количка

Избор на козметика според типа кожа

Избор на козметика според типа кожа
29 April, 2022
Случвало ли ви се е да искате да пробвате козметичен продукт от реклама, по препоръка на приятел или просто да ви привлича неговата опаковка, но когато започнете да го ползвате, изобщо да не останете доволни от неговото действие?

Това е често разочарование, което почти всяка жена е изпитвала, особено ако не познава нуждите на своята кожа. Затова е много важно да сме запознати какъв тип е тя и каква козметика е подходяща за нея.

Типове кожа

Типът на кожата ни е заложен генетично, въпреки че се влияе и от други фактори. Възможно е тя да се промени с времето.
Типовете кожа са няколко, като съществуват и комбинации между тях. Всяка кожа е различна и има своите особености. Основните типове кожа са:
  • нормална
  • суха
  • комбинирана
  • мазна
  • чувствителна

Как да разберем какъв тип е нашата кожа

Oпределянето на типа кожа се прави с много лесен тест.

Измийте лицето и изчакайте един час. Ако след час кожата на лицето ви изглежда лъскава, най-вероятно имате мазна кожа. Усещате ли я опъната и стегната – то тя е суха.
Kомбинираната кожа ще познаете по появилата се лъскавина в Т-зоната – главно по носа и челото, а останалата част на лицето ви е суха, опъната или дори нормална. Чувствате ли я комфортна, мека и без зони на омазняване или сухота – то тя е нормален тип. Чувствителната кожа е малко по-трудна за определяне, защото се влияе от външни въздействия. Ако зачервявания, обриви и възпаления са често явление, то вашата кожа е по-скоро чувствителнa.

Подходящи продукти за всеки тип кожа

В Натурел козметикс създаваме продукти, обхващащи всеки тип кожа. Генерално изборът на правилните козметични продукти е обвързан с особеностите, които всеки тип кожа има.

Нормалната кожа е типът, който няма проблеми – необходимо е да я поддържаме в състоянието, в което се намира. За нейното поддържане ни трябва добър почистващ продукт, достатъчна хидратация и крем, който да подчертава нейната красота.

На сухата кожа й липсва най-вече хидратацията. Често при нея е загубен блясъкът и изглежда сива и вяла. При нейното почистване е добре да заложим на лек почистващ продукт. Не пропускайте и тонизирането. Витамин E, хиалуронова киселина, алое, арганово и розово масло са чудесни съставки, които да възвърнат влагата в кожата ви и здравия й блясък. Тя е лесно податлива на поява на бръчки, затова не пропускайте подхранващите кремове и анти-ейдж грижата.

Мазната кожа страда от прекомерното отделяне на себум, затова при нея се старайте да въведете в рутината си балансиращи омазняването продукти. Често мазната кожа е й дехидратирана, така че нейната хидратация е много важна. Заложете на крем с матиращо действие, който да предотврати неприятната лъскавина през деня.

Кожа с комбинирани характеристики от омазняващи се и сухи участъци, изисква съчетаване на продукти, които да я балансират. В зоните с повишено омазняване наблегнете на продукти с матиращо и балансиращо действие. За да балансирате и останалата по-суха част от лицето ви, заложете на хидратиращи кремове с високо съдържание на масла и серуми с озаряващо и ревитализиращо действие.

Чувствителната кожа е най-трудно да бъде обгрижена. Нейната реакция към всеки продукт може да бъде различна. При нея е важно да изберете козметика, която да е с чист и натурален състав. Всички продукти на Натурел са изработени изцяло от органични и натурални съставки, покриващи изискванията за козметика от най-високо качество.
 

 

Добавяне на коментар

Трябва да влезете, за да добавите коментар. Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате за такъв. Регистрацията е безплатна!

© Naturelcosmetics.eu Shural